Carel ter Linden over ‘Wat doe ik hier in godsnaam’

Tijd: 15:00 - 17:00

Ammerstol

Zinzondag VVP met dominee Carel ter Linden

Vorig jaar verscheen het spraakmakende boek van emerituspredikant Carel ter Linden ‘Wat doe ik hier in godsnaam’. Carel ter Linden, geboren in 1933 was jarenlang predikant van de Kloosterkerk in Den Haag en werd ook wel de Hofpredikant genoemd.

In zijn boek schrijft hij dat hij niet meer in een persoonlijke god gelooft. De god die alles ziet, hoort en vergeeft heeft voor hem afgedaan. God is voor hem liefde, rechtvaardigheid en barmhartigheid. Ook gelooft hij niet meer in een leven na de dood. Hierbij realiseert hij zich wel dat hij hierdoor zichzelf iets heeft afgenomen. Is ter Linden nu dan een ongelovige? Zo ziet hij zich niet. De verhalen uit de bijbel horen bij hem. In die verhalen ligt een diepe wijsheid opgeslagen die vertellen hoe je vandaag met mensen om hoort te gaan.

Voor modern gelovigen is zijn boek zeer de moeite waard, vooral ook door de geschreven stijl waarmee hij zijn geloof verwoord. Niet gelovigen kunnen door het lezen van dit boek een beter begrip van de bijbel krijgen.

Op zondagmiddag 14 september komt dominee Carel ter Linden, op uitnodiging van de VVP afdeling Lekkerkerk en omstreken en de kerk van Ammerstol naar het kerkgebouw van Ammerstol, waar hij naar aanleiding van zijn boek een lezing verzorgt.

De lezing begint om 15.00 uur. De kerk bevindt zich aan het Kerkplein 4 te Ammerstol. In de directe omgeving is voldoende parkeerruimte.

De toegang is gratis, evenals de koffie en thee in de pauze. Wel is er na afloop een open schaalcollecte.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de predikant van Ammerstol, telefoon 06-12233854 of bij het secretariaat van de VVP, telefoon 0180-662721.