Filmgesprek – Hoeksteen-avond

Datum: 18 november 2014
Tijd: 19:30 - 22:00

Locatie
De Hoeksteen

Op dinsdag 18 november nodigen we u en jou uit te komen kijken naar de film Des hommes et des Dieux.

Des-hommes-et-des-Dieux-PosterEen film die verhaalt van een groep monniken die te midden van de wereld van de islam hun geloof beleven en belijden in verbondenheid met hun omgeving. Maar de islam kent meerdere gezichten. Dat maakt hun situatie tot een uiterst precaire.

De vraag dient zich aan: blijven ze op de plek waar ze zijn of keren ze terug naar het land waar ze vandaan komen? In beelden die lang bijblijven daagt de film uit tot een soort zelfonderzoek. Welke keuzes zou ik maken? Welke keuzes maak ik? En welke rol speelt mijn geloof daarin?

Kan ik daarin in gesprek blijven met wie me omringen?
En hoe kijk ik eigenlijk tegen de islam aan?
Maar behalve al die vragen die de film kan oproepen is er ook sprake van een soort inwijding in hoe geloof je leven ten diepste je leven kan vormen en je omgevormd kan worden tot iemand die niets meer te verliezen heeft.

We kijken eerst – na een heel summiere inleiding – naar de film. Daarna gaan we in kleine groepjes uiteen om over de film in gesprek te gaan. De Gemeente Groei Groepen bieden deze avond aan om kennis te maken met hoe een geloofsgesprek je kan helpen te ‘groeien in geloof’. De groepen komen altijd samen rond een Bijbeltekst en bespreken deze met materiaal ontleend aan de boekjes ‘Geloven Nu’.

Deze avond speelt het gesprek zich af rond een film. Een uiterst boeiende, soms verstillende, soms aangrijpende film. We hopen veel gemeenteleden te mogen begroeten.

Programma
19.30 – 19.45: Inloop – koffie met iets lekkers (proef de bakkunsten van de GGG-leden!)
19.45 – 20.00: korte inleiding op de film – kijken van de film
21.30: in groepjes uiteen – een half uur in gesprek
22.00: Sluiting

Namens de Gemeente Groei Groepen, Annemarie en Joep Roding

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.