Kruispoortlezing

Datum: 26 januari 2020
Tijd: 14:00

Zondag 26 januari – aanvang 14.00 uur – is de derde Kruispoortlezing van dit seizoen in de Remonstrantse kerk aan de Kruispoortstraat te Schoonhoven.

Deze derde, de laatste in de reeks lezingen over godsbeelden, wordt gegeven door dr. Piet van Veldhuizen en is getiteld “God 9.0”.

Mensen ontwikkelen zich: van zuigeling via kleuter naar peuter, scholier, puber – de lange weg naar rijpe volwassenheid. Als het goed is ontwikkelt ons geloof en ons Godsbeeld mee. Soms hoor je dat iemand liever een kinderlijk geloof houdt, maar een geloof dat niet pubert kan ook niet volwassen worden.

Het boek God 9.0 (geschreven door Marion Kustenmacher, Tilmann Haberer Werner en Tiki Küstenmacher) gaat over de negen fasen waarin ons geloof telkens ingrijpend verandert. Op deze zondagmiddag geeft dr. Piet van Veldhuizen, die dit boek uit het Duits heeft vertaald, een rondleiding door die negen etappes, en als het goed is wordt dat voor menige toehoorder een feest van herkenning. Want alle doorlopen fasen blijven in je leven een rol spelen, storend of steunend, al naar gelang. Een spannende vraag is, of je in die ontwikkeling ook een keer ‘klaar bent met de kerk’ omdat die niet meer past bij waar je bent.

Zie voor info over het boek: www.woordenmetzielenzin.nl/god-9-0

De toegangsprijs voor de kruispoortbijeenkomsten is 5,00 euro, inclusief een consumptie.

De volgende Kruispoortbijeenkomst is op 8 maart. Dan zal het ensemble Nigun klezmermuziek, de volksmuziek van de Oost-europese joden, uitvoeren en toelichten.