Lezing A CHRISTMAS CAROL

Datum: 17 november 2019
Tijd: 15:00

Op zondagmiddag 17 november kunt u in de Grote of Johanneskerk, Kerkplein 4 in Lekkerkerk, luisteren naar het bekende kerstverhaal van Charles Dickens, levendig verteld door Marinius den Oudsten.
Een mooie activiteit van de VVP afdeling Lekkerkerk en omstreken ter voorbereiding van de kersttijd.

Het geboorteverhaal van Jezus is het meest bekende verhaal ter wereld. Maar ‘A Christmas Carol’(1843) van Charles Dickens komt direct daarna op de tweede plaats. Er zijn films van gemaakt en musicals. De muppets, Donald Duck en Mickey Mouse hebben het op hun eigen wijze vorm gegeven. Allemaal leuk en aardig, maar het echt ‘live’ meemaken is wel een heel bijzondere ervaring. En precies dat biedt Marinus den Oudsten al vele jaren aan veel verschillende groepen. Hij leest dit prachtige kerstverhaal van Dickens niet voor, hij laat het tot leven komen. Luisterend naar hem word je meegenomen in een kille sfeer van onmenselijkheid en onrechtvaardigheid en de kou van een bekrompen menselijke geest. Uiteindelijk verandert door een bezoek van drie geesten de hardvochtige vrek in een hartelijke, vrijgevige heer. Een kerstverhaal met een duidelijke moraal.

De lezing begint om 15.00 uur. De toegang  en de koffie of thee is gratis. Na afloop is er een open schaalcollecte. Voor eventuele informatie kunt u bellen met de secretaris van de VVP, 0180-662721 of mailen met adrivanvliet@planet.nl.