Lezing over De Grote Kerk

Datum: 10 december 2019
Tijd: 19:00

Di 10 december | 19:00 – 20:30 uur HOP Schoonhoven
Lezing over De Grote kerk en het Doksaal door Leo de Kluijver.

Op deze winterse HOP-avond staat de Grote Kerk van Schoonhoven centraal. Leo de Kluijver neemt ons mee door de geschiedenis van het gebouw, die begint rond de veertiende eeuw. In de loop der eeuwen is het kerkgebouw zowel binnen als buiten van uiterlijk veranderd en gerestaureerd. In de kerk behoren het orgel, de wandborden, het Doksaal en de graven van ontdekkingsreiziger Olivier van Noord en predikant Livinus van den Borre tot de blikvangers. Naast deze ‘fysieke’ zaken is de kerk bovenal een gebouw van en voor Schoonhovenaren: een plek waar talloze stadsgenoten al eeuwen bijeenkomen om het geloof te beleven en voor elkaar te zorgen.

Het Historisch OntmoetingsPunt vindt u in de bibliotheek van Schoonhoven, Spoorstraat 3A.
De toegang is vrij, wel graag aanmelden!
Tel.0182-385406, info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl
of aan de balie van de bibliotheek.