Matinee Kerstconcert

Datum: 22 december 2019
Tijd: 15:00

Het jaarlijks terugkerende Matinee Kerstconcert in De Hoeksteen wordt dit jaar verzorgt door sopraan Linda Vink, fluitiste Marilou Krouwel en organist/pianist Jaap den Besten.

Linda Vink begon haar muziekcarrière al op 8-jarige leeftijd met vioolspel waarna zij zanglessen volgde bij gerenommeerde docenten. Haar Bachelor of Music werd Cum Laude met hoogste normering afgesloten en afgelopen augustus behaalde zij haar Master of Music Performance met groot succes. Linda is thuis in verschillende muziekstijlen en heeft al in diverse producties belangrijke rollen gezongen (https://www.lindavink.com). Marilou Krouwel is met haar optredens als fluitiste, samen met Jaap den Besten, en als dirigente van het IJsselsteins Kamerkoor inmiddels een goede bekende in De Hoeksteen. Afgestudeerd als dirigente en fluitiste aan het Utrechts Conservatorium dirigeert Marilou een verscheidenheid aan koren en orkesten en heeft ze een praktijk voor muzieklessen (https://www.mariloukrouwel.nl). Jaap den Besten behaalde zijn praktijkdiploma Protestantse Kerkmuziek en Solospel Orgel aan het Rotterdams Conservatorium. Naast als organist verbonden te zijn aan De IJsseldijkkerk in Krimpen aan den IJssel en aan PG De Hoeksteen te Schoonhoven en Willige Langerak geeft Jaap regelmatig orgelconcerten en is hij vaste begeleider van diverse koren en solisten.

Het programma van het matineeconcert op zondag 22 december 2019 is divers en bestaat uit prachtige kerstmelodieën uit verschillende landen en periodes. Sfeervolle Duitse liederen en traditionele Engelse Carols tot temperamentvolle Spaanse klanken hoort u van o.a. John Rutter, W.A. Mozart, Hendrik Andriessen, Richard Strauss en Engelbert Humperdinck.

Het concert in een sfeervol aangeklede zaal begint om 15.00 uur en is vrij toegankelijk.