Olivier B. Bommel en de Bijbel

Datum: 16 februari 2020
Tijd: 15:00

Klaas Drieberen met een lezing over Olivier B. Bommel en de Bijbel op zondagmiddag 16 februari in de Grote of Johanneskerk in Lekkerkerk.

Marten Toonder portretteerde in zijn verhalen over Olivier B. Bommel met een grote knipoog de Nederlandse samenleving. Toonder was een liefhebber van archaïsch taalgebruik, een taal die hij aantrof in de oude Statenbijbel. Al vanaf zijn jeugd maakte hij hier kennis mee. Het was voor hem een bron van boeiende verhaalmotieven, waaruit hij meer dan eens putte. Marten Toonder werd geïntrigeerd door de Bijbelse ideeën over God, schepping en mens, die hij tegelijk ook bekritiseerde en met zijn eigen levensbeschouwelijke opvattingen confronteerde.

Klaas Driebergen gaat hier uitgebreid in op een aantal verhalen waarin de Bijbel en het christendom een belangrijke rol spelen.

De voorstelling begint om 15.00 uur, maar de kerk, Kerkplein 4 in Lekkerkerk, is al vanaf 14.30 uur geopend.

De toegang en de koffie of thee tijdens de pauze is gratis. Na afloop is er ter bestrijding van de onkosten een open schaalcollecte. In de directe omgeving is voldoende, gratis parkeerruimte. Voor eventuele verdere informatie kunt u bellen met het secretariaat van de VVP, 0180-662721 of mailen naar adrivanvliet@planet.nl

De informatie over deze en andere zinzondagen kunt u ook nalezen via www.pkn-lekkerkerk.nl/vvp.