Orgelconcert AFGELAST

Datum: 04 april 2020
Tijd: 20:00

IN VERBAND MET DE STRIJD TEGEN VERDERE VERSPREIDING VAN HET CORONAVIRUS KOMT HET ORGELCONCERT VAN 4 APRIL HELAAS TE VERVALLEN! 


Orgelconcert door Jaap den Besten

Stille week, lijdensweek, goede week, heilige week, grote week; een week waar zoveel namen aan gegeven wordt is er één van grote betekenis. Niet alleen in naam, maar ook in muziek. Veel componisten vonden en vinden hun inspiratie in het lijden en sterven van Jezus. De passionen van J.S. Bach spreken daarbij natuurlijk meteen tot de verbeelding, maar er is zoveel meer mooie muziek geschreven voor die bijzondere week tussen palmzondag en stille zaterdag.

Aan de vooravond van die week met de vele namen, zaterdag 4 april, verzorgt Jaap den Besten een passieconcert op het fraaie BAG-orgel in De Hoeksteen. Van J.S. Bach klinkt de ontroerende koraalprelude “O Mensch, bewein dein Sünde gross”, bij ons bekend als de melodie van psalm 68 en van de Zwitserse componist Frank Martin het ingetogen “Agnus Dei”. Verder staan op het programma werken van o.a. Max Reger en de Nederlandse componisten Anthoni van Noordt, Jan Zwart en Feike Asma. Het concert vangt aan om 20.00 uur, de toegang ervan is vrij en u bent van harte welkom.