Adventster

Adventsster … uit …

Sinds Eerste Advent hangt in ons kerkgebouw weer de adventsster.

Ongeveer 20 jaar geleden kregen wij van onze partnergemeente, de Sterngemeinde in Potsdam, een soortgelijke adventsster cadeau. Helaas ging die ster tijdens de verbouwing van onze kerk in de negentiger jaren verloren. Nadat dit bij onze partnergemeente bekend werd, kregen we onmiddellijk een nieuw exemplaar, dat nu alweer voor het 16e jaar zijn stralende dienst doet.

Adventster_10dec.2014_0002Het is een originele handgemaakte adventsster, bestaande uit 17 grote en 8 kleine papieren punten, afkomstig uit Herrnhut, een plaatsje in het oosten van Duitsland, niet ver van de Poolse grens. Herrnhut dankt zijn naam aan het feit dat op die plaats, in het begin van de 18e eeuw, protestantse vluchtelingen uit Moravië werden opgevangen “onder de hoede van de Heer”. Daar stichtten zij de Broederschap van de Herrnhutters. Al meer dan 160 jaar worden in Herrnhut deze adventssterren gemaakt.