Annemarie Six-Wienen

Mijn naam is Annemarie Six-Wienen. Eerder stelde ik mij al eens aan u voor, maar dat is inmiddels tweeënhalf jaar geleden. Vandaar hierbij een stukje herhaling met aanvulling!

In 1968 ben ik in Dordrecht geboren en ik groeide op in Ridderkerk. Na mijn studie Nederlandse taal- en letterkunde heb ik met plezier tien jaar als docent Nederlands op verschillende scholen gewerkt. Daarna heb ik een paar jaar bij een ministerie gewerkt. Tot ik besloot dat ik graag theologie wilde gaan studeren, omdat ik ontdekte dat mijn hart bij God en geloof ligt. Na mijn afstuderen werd ik benaderd door de Protestantse Gemeente Benschop. Sinds 21 mei 2017 ben ik met veel vreugde voor veertig procent predikant in deze gemeente. Daarnaast heb ik de afgelopen tweeënhalf jaar vervangende werkzaamheden in de Lichtkring in Alphen aan den Rijn gedaan.

Samen met Rob van de Beek, mijn echtgenoot sinds september 2013, woon ik in Gouda. Rob is regiodirecteur in de zorg voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Dochter Ruth Six (haar vader overleed toen ik zwanger was van haar) is tweeëntwintig jaar en woont in Amsterdam waar zij theologie heeft gestudeerd. Dit jaar is zij met de predikantsmaster en de master filosofie van bestuur en cultuur begonnen.

Ik houd van wandelen en fietsen. Daarnaast lees ik graag. Op het moment lees ik Een vrouw kennen van Amos Oz. Met collega’s lees ik theologische literatuur. Nu staat er een boek van Cees van der Kooi op het programma. Verder luister ik graag naar muziek, met name klassieke muziek (zowel vocaal als instrumentaal). Ook vind ik het leuk documentaires en detectives te kijken.

In de periode dat Hanneke weer werkzaamheden oppakt, zal ik van 1 december tot en met 31 maart 2021 beschikbaar zijn voor het pastoraat. Van Luci krijg ik een overdracht en ook via het pastoraal college zal ik op de hoogte worden gebracht van de pastorale noden. Voelt u zich verder vrij mij te vragen langs te komen als u in de wijk van Hanneke woont. Mijn mailadres is annemarie.six-wienen@solcon.nl en ik ben bereikbaar via de telefoon of via app op 06 129 119 53.

Misschien tot ziens.

Voor nu vrede en alle goeds, ds. Annemarie Six-Wienen