Avondmaalscollecte 2021

De afgelopen twee jaar zijn de opbrengsten van de avondmaalcollectes naar het Leger des Heils gegaan. Vanaf januari 2021 gaat de opbrengst van deze collecte naar een lokaal doel.

Op woonlocatie de Populier van de Gemiva-SVG groep in Schoonhoven wonen 22 cliënten met verschillende zorgvragen. Door de coronacrisis viel veel rondom hen weg, zoals dagbesteding, werk en allerlei activiteiten. Via via hebben zij toen een elektrische duo-fiets geleend om erop uit te kunnen met de bewoners.

De begeleiders en bewoners zijn razend enthousiast geworden van de mogelijkheden met deze fiets. Zelf zeggen zij hierover: “Al onze bewoners hebben profijt van deze fiets, onze cliënten die normaal rolstoel gebonden zijn of zelf niet kunnen fietsen, kunnen dit nu wel. Ook onze bewoners met epilepsie, die zelf niet verkeersveilig zijn, kunnen hiermee fietsen. De ouder wordende cliënten hebben hier ook baat bij, zo hebben zij beweging en kunnen zij tegelijkertijd een gezellig praatje maken.”

De duo-fiets


Door de ervaring die zij afgelopen tijd hebben opgedaan met de duo-fiets zijn zij erachter gekomen dat zij graag zelf zo’n fiets willen hebben, maar zij hebben niet de financiële middelen voor de aanschaf. Daarom wordt het doel van de avondmaalscollecte in 2021 het mogelijk maken van een duo-fiets voor de bewoners en cliënten van “De Populier”.

Wij hopen dat dit doel u aanspreekt en dat u gul zult doneren. Via de Samen houden wij u op de hoogte van de vorderingen van dit project.

Hartelijke groet uw diakenen.