Barok & Romantiek ontmoeten Modern

“Barok & Romantiek ontmoeten Modern” is de titel van de nieuwe CD die Jaap den Besten afgelopen februari hier in De Hoeksteen op het BAG-orgel opnam. En het is niet helemaal toevallig dat deze CD juist tijdens “Swingend het najaar in” wordt gepresenteerd.

Barok & Romantiek ontmoeten Modern” brengt originele orgelwerken uit verschillende stijlperioden samen met hedendaagse orgelmuziek. Tijdens voorgaande edities van “Swingend het najaar in” heeft u al ruimschoots kennis kunnen maken met de frisse, vaak swingende moderne werken van o.a. Michael Schütz en Thomas Riegler. Zij laten ons zowel organist als orgel van een andere kant kennen. Maar hoe modern ook, deze werken vertonen allemaal raakvlakken met de soms al eeuwenoude orgelmuziek; nieuwe generaties componisten borduren immers voort op het werk van hun voorgangers zoals Johann Ludwig Krebs, Max Reger, Josef Rheinberger en Felix Mendelssohn-Bartholdy. Veel oude orgelwerken hebben de tand des tijds doorstaan, de nieuwe zullen zich echter nog moeten bewijzen. Op “Barok & Romantiek ontmoeten Modern” geeft Jaap “modern” die kans en laat het klinken naast de vertrouwde en geliefde barokke en romantische werken. Bovendien laat Jaap een indrukwekkende improvisatie horen op de prachtige melodie “Sometimes a light surprises”, misschien beter bekend als “Soms groet een licht van vreugde” (NLB 910).

De vierde editie van “Swingend het najaar in” is op zaterdag 13 september om 20.00 in De Hoeksteen. Jaap den Besten zal dan o.a. werken laten horen van de te presenteren CD “Barok & Romantiek ontmoeten Modern”.

Na de presentatie wordt de CD voor slechts € 10,- te koop aangeboden in de hal van de kerk. Ook kunt u de CD bestellen door een e-mail te sturen naar acdehoeksteen@kpnmail.nl of telefonisch door 0182-386476 te bellen. Het is ook altijd handig om zo’n kleinood achter de hand te hebben als origineel (verjaardags)cadeautje. De gehele opbrengst komt ten goede aan het in 2015 geplande groot onderhoud aan ons mooie BAG-orgel. Nieuwsgierig geworden?