Dominee Hanneke Ouwerkerk beroepen!

Zondagochtend 8 februari heeft de voorzitter van de kerkenraad de gemeente geïnformeerd over het beroepingswerk. Hij kon mededelen dat de BKR in haar laatste vergadering heeft besloten een beroep uit te brengen op dominee Hanneke Ouwerkerk. Zij is sinds 2009 predikante in Rijnsaterwoude en als er geen procedurele bezwaren worden ingediend zal haar het beroep worden gebracht op maandag 16 februari.

Hanneke-OuwerkerkAls zij het beroep naar onze gemeente aanneemt, zal zij de eerste vrouwelijke predikant zijn in De Hoeksteen. Hanneke Ouwerkerk is 31 jaar, gehuwd met Mark en heeft twee kinderen. Haar man is werkzaam op het Leids Universitair Medisch Centrum (psychiater in opleiding).

De kerkenraad heeft het unanieme advies van de beroepingscommissie overgenomen. Zowel berkenraad als beroepingscommissie zijn blij met dit uit te brengen beroep en hopen dat uiterlijk 9 maart 2015 het beroep zal worden aangenomen.

Mogelijk dat zij dan nog voor de zomervakantie 2015 in De Hoeksteen als predikante kan worden bevestigd.

Voor diegenen die haar preek van 28 december nog eens willen nalezen: klik hier…

Of luister naar een van de volgende opnames:.
Hanneke Ouwerkerk houdt praatje met de kinderen:

De preek van Hanneke Ouwerkerk:

De gehele dienst…. (voor de diehards…)

2 gedachten over “Dominee Hanneke Ouwerkerk beroepen!”

1. Fijn dat mevr. ds. Hanneke Ouwerkerk bij ons beroepen gaat worden. Ik was al positief over haar preek van 28 december 2014, maar ja, op één preek afgaan is natuurlijk wel erg mager. Behalve haar sympathieke uitstraling en het goede articuleren in onze kerkzaal sprak het thema van haar afstuderen mij wel erg aan: ”Vroege preken van H. Berkhof”.
    H. Berkhof ligt ook mij na aan het hart. Ik wens haar bij haar besluitvorming de zegen van de Heilige toe.

2. Toen Adriaan afkondigde dat ds Ouwerkerk beroepen was keken Dini en ik elkaar direct aan: Ongelofelijk !!!
    De dienst van haar hebben wij in januari als super beleeft, een applaus waard ( en dat was ik toen echt van plan, maar niet gedaan, wel gemeld aan haar bij de uitgang ). Ik hoop van ganser harte dat zij het beroep aanneemt.
    Wij hebben er heel veel zin in !!

Reacties zijn gesloten.