Dorcas Voedselactie

Dorcas Voedselactie 2022: Geef voor Oost-Europa.

Zoals elk jaar wordt ook dit jaar de Dorcas Voedselactie georganiseerd in de tijd rondom ‘Dankdag voor gewas en arbeid’. Online gaat de Dorcas Voedselactie de hele maand november door. Op zondag 30 oktober liggen folders over deze actie in de kerk.

Dorcas komt in actie voor Oost-Europa. De verschrikkelijke oorlog in Oekraïne schokt de hele wereld. Deze koude maanden moeten de meest kwetsbare mensen kiezen: hout voor de kachel of een maaltijd?
Niet alleen in Oekraïne zelf is de nood hoog. Ook de inwoners van buurlanden Moldavië en Roemenië weten soms niet wat ze moeten. De prijzen voor voedsel stijgen enorm. En wat moet je dan als je een inkomen hebt van een paar tientjes per maand? Het is maar de vraag of er dan eten op tafel komt…

In heel Nederland doen duizenden vrijwilligers mee aan de Dorcas Voedselactie. Dat is hard nodig om vooral ouderen te helpen aan een nieuw houvast.
Ter plekke wordt voedsel ingekocht en worden er pakketten van gemaakt. Die zijn bedoeld als eerste stap. Maar ook daarna worden de mensen niet los gelaten.

Dorcas helpt mensen bij het vinden van nieuwe doelen en bouwt met hen aan een gezonde toekomst. Nieuwe zin in het leven. In Roemenië bijvoorbeeld krijgen ouderen weer zin in het leven als ze iets kunnen betekenen in hun buurt. Dorcas helpt hen bij het zoeken naar iets wat bij ze past. Zo vertellen sommigen verhalen van vroeger aan kinderen op school. Anderen pakken een oude hobby zoals schilderen weer op of helpen koken in het buurtcentrum.

Naast ouderen staat Dorcas klaar voor gezinnen waarbij er geen inkomsten zijn door werkloosheid en zorgt voor trainingen en nieuw werk. Zo groeien de inkomsten en zijn voedselpakketten uiteindelijk niet meer nodig.

Wilt u ook meedoen aan de voedselactie?

Klik dan op de afbeelding hieronder voor de QR-codes:

Ga voor meer informatie naar www.dorcasvoedselactie.nl.

te Schoonhoven en Willige Langerak