Een reiservaring …

22 Juli 2015 vertrokken 29 mensen uit verschillende kerken in regio Schoonhoven voor een werkvakantie naar Kenia. In deze reisverslagen zullen we onze ervaringen met God graag met jullie delen, want oh wat hebben we onze God al in de eerste dagen van de reis aan het werk gezien.

Allereerst hebben we een heel gezegende reis gehad. We zijn allemaal goed en gezond aangekomen op onze bestemming in Eldoret (Kenia).

We zouden vrijdag de24e een kerkenfabriek bezoeken. Hij belde af. We konden simpelweg niet bij hem terecht. We konden wel naar Care for Kids. Dat is een weeshuis voor kinderen. Een jongen die daar woont is als baby langs de weg in een vuilniszak gevonden. Hij zou met het afval meegenomen worden. God zorgde ervoor dat de vuilnisman deze baby vond. Via het ziekenhuis kwam hij bij Care for Kids en heeft nu een hoopvolle toekomst.

Bij Care for Kids bleek dat God zo voor elk kind een plan heeft. Ons heeft hij gebruikt om zijn plan werkelijkheid te laten worden. We hoorden het verhaal van Naam aan. We gaven wat kleding en geld af en bekeken het weeshuis. Naam begon, toen ze kleding en geld van ons kreeg, emotioneel te worden. In gesprek met Naam kwam de reden daarvan naar voren. Omdat ze volledig van Gods giften leven zijn ze enorm afhankelijk.

Echter die dag was alles op. Er was op twee kooltjes na geen eten meer voor hun gezin en de ruim 30 weeskinderen die zij bescherming bieden. Ze vertrouwden volledig op God. Ze hadden gebeden dat er voorzien zou worden. God zegende hen en stuurde ons als zijn zendelingen op pad. Wij mochten uit naam van onze Heer kleding en geld bij hen achterlaten, zodat ze die avond toch nog te eten zouden hebben.

Door de vele financiële hulp en gebeden vanuit Nederland had een groepje dat nog met Naam in gesprek was het idee dat we een extra zakcentje achter konden laten. Omdat we in gesprek waren hadden we dit niet besproken, maar een ieder had hetzelfde gevoel. Niet wetende dat op hetzelfde moment de rest van de groep buiten aan het overleggen was over deze extra gift. Wauw. In Gods naam besloten beide groepen onafhankelijk van elkaar dat er een extra zakcentje achtergelaten kon worden. God voorziet en zorgt er wel voor dat Zijn plan werkelijkheid wordt. Wij mochten onderdeel zijn van het werk uit Zijn machtige hand.