Groetenactie Amnesty

Jouw kaartje telt! Amnesty Groetenactie

In deze tijd van het jaar houden wij in de Hoeksteen altijd een groetenactie, waarbij u verdedigers van mensenrechten een kaartje kunt sturen. Omdat we deze actie nu niet in de kerk kunnen houden, nodigen we u uit om thuis onderstaande personen een kaartje te sturen:

  • Sudha Bharadwaj uit India is advocaat, vakbondsleider en burgerrechtenactivist en neemt het al dertig jaar op voor mensen in de verdrukking. Voor gemarginaliseerde minderheden, mijnwerkers en mensenrechtenverdedigers, maar de politie beschuldigt haar ervan ‘oorlog te voeren tegen de Indiase regering’.
  • Ilham Tohti uit China – Deze Oeigoerse academicus kreeg op 23 september 2014 levenslang wegens ‘separatisme’, terwijl hij juist Han-Chinezen en Oeigoeren met elkaar in gesprek wilde brengen.
  • Senator Leila de Lima uit de Filipijnen is fel tegen president Dutertes bloedige ‘oorlog tegen drugs’. Nu zit ze sinds februari 2017 vast voor valse aanklachten, die alleen zijn bedoeld om haar het zwijgen op te leggen.
  • Maurice Fangnon uit Nigeria komt op voor sloppenwijkbewoners die uit hun huizen worden gezet. In juli 2017 werd hij opgepakt en korte tijd later weer vrijgelaten. De Nigeriaanse overheid wil hem de mond snoeren.

Voor achtergrondinformatie en om precies te lezen hoe u een kaartje stuurt, klikt u hieronder op het logo van Amnesty. Alvast hartelijk dank!