Groot onderhoud BAG-orgel

In onze kerk staat sinds Kerstmis 1990 ons B.A.G.-kerkorgel. Nu is het moment van groot onderhoud.  In de afgelopen periode is er tweemaal een verbouwing van de kerkzaal geweest en dat heeft zijn sporen nagelaten.

Wat wordt er zo allemaal aangepakt

Samengevat het volgende :

• Al het pijpwerk wordt uit het orgel genomen waarmee het orgel dan ook inwendig geheel gereinigd kan worden.
  • De speel- en registermechanieken worden integraal nagezien en afgeregeld.
  • Controle van slepen en windladen en het opnieuw afregelen hiervan.
  • De klavieren en het pedaalklavier worden gereinigd en nagezien c.q. hersteld.
  • Frontpijpen worden esthetisch bijgewerkt.
  • Het binnenpijpwerk nazien en herstel waar nodig ter plaatse.
  • Vervanging van gecorrodeerde conducten (windtoevoeren) van o.a. de Cornet op het Hoofdwerk.
  • Retouche intonatie van de registers op het Bovenwerk.
  • Afsluitende integrale stembeurt.

De werkzaamheden worden verricht door Orgelmakerij Reil B.V. te Heerde en starten op 11 mei 2015 en duren  3 tot 4 weken. De daaraan verbonden kosten bedragen tussen de € 20.000,- en € 22.650,-

Het orgel is van een dusdanige goede basiskwaliteit dat na oplevering van dit project groot onderhoud het orgel, onder uitvoering van het reguliere jaarlijks onderhoud, normaal gesproken weer vele jaren zonder problemen moet kunnen functionerenen u als gemeente met veel plezier en genoegen  zult genieten van ons eigen B.A.G.- kerkorgel.

Giften voor dit groot onderhoud kunt u overmaken op IBAN NL12ABN A0618642870 t.n.v. CKRM PG De Hoeksteen o.v.v. groot onderhoud orgel.

Een gedachte over “Groot onderhoud BAG-orgel”

Reacties zijn gesloten.