Hoeksteenkamp

Hoeksteenkamp 2018 Vierhouten

De aankomst

Op vrijdagavond kwamen we aan in Vierhouten. We hadden allemaal iets te eten meegenomen. ’s Avonds deden we een grote kampquiz en hebben we gezongen uit het kampboekje met christelijke liedjes, met gitaarbegeleiding van Yoriam en Thijs.

Vierhouten verscholen dorp

Na een korte nacht, de dagopening en het ontbijt zijn we met auto’s naar het verscholen dorp vertrokken. Dit is een locatie in een bos waar mensen tijden de tweede wereldoorlog ondergedoken zaten in verscholen hutten. Hier hebben we een rondleiding gehad en naar een verhaal geluisterd van een meneer van Stichting Het Verscholen Dorp. We eindigden deze ochtend bij een monument ter nagedachtenis van de laatst overledenen van dit onderduikkamp.(meer info: www.verscholendorp.eu)

Continentenspel + verloop dag 2

Na de lunch begonnen we met een spel, georganiseerd door Yoriam en Arvid. Het kampterrein werd verdeeld in zes continenten. Door opdrachten goed uit te voeren kon jouw groepje geld verdienen, en met jouw verdiende geld kon je naar verschillende continenten reizen. Per continent waren dertien QR – codes verstopt. Deze moesten worden gescand zodat er een vraag op het scherm van je telefoon verscheen. Het groepje met het beste resultaat won een leuke prijs!
Na dit spel stond een lekkere barbecue op ons te wachten, speciaal door Ronald verzorgd. Later deze avond werd er weer gezongen, een groepsfoto gemaakt en natuurlijke leuke kampspelletjes gespeeld. Na afloop van de griezelige spooktocht in het bos die nacht werd er uiteraard gezongen voor de verjaardag van Jolanda.

Zondag

Onze ochtend begon met een bijzondere dienst, met dominee Hanneke en jeugdouderling Annemarie. We kregen Psalm 23, de Heer is mijn Herder (een psalm van David), voorgelezen en hier moesten we in groepjes verschillende opdrachten bij maken, waaronder een foto maken van het stukje uit de psalm wat jou het meest aansprak. Ook was er genoeg tijd voor een goed gesprek en er waren momenten om ds. Hanneke vragen te stellen over dingen uit de Bijbeltekst die voor de groep onduidelijk waren. De ochtend werd afgesloten met een gebed en een moment waarbij we stil stonden bij het overlijden van Thomas Haak, als steunbetuiging aan zijn familie. Na de lunch was het weer tijd om naar huis te gaan.

Kortom, een waardevol, mooi en gezellig kamp op een leuk terrein waar we ons tussendoor ook goed konden vermaken op het volleybalveld of in het meertje.

Daniëlle Rodenburg & Charlotte Versluis