Over Jacob en over Jozef

Beste jongelui,

We hopen dat jullie allemaal weer jullie plekje hebben gevonden bij de kindernevendienst. Sommige kinderen zitten nog gezellig in hun vertrouwde groep, sommige kinderen zijn door-geschoven en wat fijn dat er ook weer nieuwe kindjes zijn in groep 1. Fijn dat jullie er allemaal weer zijn en we jullie regelmatig zien.

In november horen we verhalen over Jacob en over Jozef. Deze verhalen gaan over weggaan, en over weer gevonden worden. Beiden gingen ze weg – weg van hun familie en waren ze misschien ook wel bang dat ze ze waren verloren. Maar toch hadden ze hun familie weer gevonden. Misschien gebeurt dat ook weleens op school – dan ben je misschien even weg bij een vriendje of vriendinnetje en lijkt het alsof je elkaar kwijt bent – maar dat hoeft niet zo te zijn… je kunt elkaar altijd weer zoeken en weer vinden.

En net zoals je een schooljaar hebt, gaat een schooljaar ook weer voorbij… dan ga je na een vakantie naar een nieuwe klas: een nieuwe periode komt er dan. Dit gebeurt ook in de kerk… Eind november stopt het kerkelijk jaar, dan denken we ook aan de mensen die zijn overleden. Daarna begint er een nieuwe periode – en die begint altijd met 1e Advent. Daarover vertellen we later meer…

We hopen weer op een fijne tijd met elkaar en tot ziens bij de kindernevendienst!!

Groeten van de kindernevendienstleiding