Marks in het nieuws

Nu wij de zomer voorbij zijn is het weer tijd voor het nieuws uit Marks. Wij hopen dat U heeft kunnen genieten van een fijne vakantie, hetzij in ons eigen landje of misschien wel heel ver weg.

De predikant in Marks, Pfarrer Wolodja Rodikow, heeft vanwege gezondheidsproblemen enige weken in het Ziekenhuis in Saratow moeten verblijven. Gelukkig heeft hij daarna zijn werk voor de Gemeente in Marks weer kunnen oppakken.

Het laatste nieuws uit Marks is dat het project herbouw van de kerktoren alsmede plaatsing van een kruis op de toren inmiddels met succes is afgerond. Verder is begin september in het kruis op de toren weer een kerkklok aangebracht. Het was voor onze broeders en zus-ters in Marks een hoogtepunt in het Gemeente-zijn.

Op 5 augustus 1930 hebben de communisten de kerk in Marks gesloten waarna in 1942 ook nog eens de toren inclusief het carillon van de kerk werden gesloopt. En na exact 85 jaar is het kruis van 4,5 meter en  1500 kg op de toren geplaatst.

Verdere restauratie van kerk (buitenmuren enzovoort) is wel gepland maar laat nog even op zich wachten. Op korte termijn zal echter wel de koepel op de kerk worden herplaatst.

Zoals wij U in mei hebben bericht, gaat het orgel uit de kerk in Lobethal (westelijk van Berlijn) inderdaad naar de kerk in Marks. Voor de transport-kosten zijn door een sponsor toezeggingen gedaan, zodat daar financiële dekking voor aanwezig is. Van Schuke Orgelbau uit Werder (Duitsland) is een offerte ontvangen voor het transport en de opbouw van het orgel. Wij houden U ook hier graag van op de hoogte.

Bij onze werfacties voor donateurs  op 26 april en 10 mei van dit jaar hebben wij 6 nieuwe donateurs kunnen verwelkomen. Wij zijn hier als Marks-betrokkenen  in Nederland heel blij mee. Door de toetreding tot de Vriendenkring Marks in Schoonhoven van deze 6 gemeente-leden telt de Vriendenkring Marks thans weer 73 donateurs.

Meedoen als donateur voor dit prachtige diaconale doel kan al voor € 2,50 per maand. Meer is natuurlijk altijd welkom. Door deze steun uit Schoonhoven, Potsdam en Heidelberg kan de Gemeente in Marks bestaan in de Dienst voor onze Heer en Heiland.

Mogen wij op U rekenen?

Voor verdere informatie of aanmelding kunt U contact opnemen met:
Jozien Hoogeweij, tel. 383 396, jozienhoogeweij@gmail.com
Chris van Leeuwen, tel. 06 23 680 634
Henk van Riemsdijk, tel. 388 217, hvanriemsdijk@solcon.nl

Wij hopen U te ontmoeten !