Follow Up De Hoeksteen

Marriage Course

Ook zo druk met je werk, kinderen, sport en/of andere bezigheden?Ook zo druk met je werk, kinderen, sport en/of andere bezigheden?Je partner al een tijd niet gesproken over belangrijke zaken? Wil jij samen met je partner tijd nemen voor je relatie en deze (nog meer) versterken? Diner voor twee én een goed gesprek?Kom dan naar de Marriage Course!

Hoe ziet een avond eruit?

  • Diner voor twee.
  • Inleiding over het onderwerp.
  • Samen opdrachten doen en “sparren” met je partner.

De avond begint met een lekker diner voor twee. Daarna volgt er een plenaire introductie op het thema van de avond. De avond bestaat uit een dynamisch geheel, waarbij meestal de DVD, persoonlijke toespraken van cursusleiders en interactie tussen jou en je partner worden afgewisseld. 

Je doet de cursus niet in groepsverband, maar echt samen. Je krijgt heel wat uiteenlopende opdrachten. Dat kan een vraag aan elkaar zijn, of je moet bijvoorbeeld allebei een schema invullen. Vaak volgen er meerdere eyeopeners op een avond: “Oh, denk jij zo!?” Of je herinnert je weer: ‘Ah, natuurlijk, dat is een verschil!’   De cursus bestaat uit zeven avonden.

Waarom zou je de cursus doen?

  • De cursus is een leuke night out.  Je leert nieuwe dingen over jezelf en over elkaar, waar je nog een leven lang iets aan kunt hebben.
  • Sterke huwelijken en relaties ontwikkelen zich niet automatisch. Daar moet je iets voor doen.
  • De Marriage Course is niet te zwaar. De opdrachten zijn kort en leuk. Maar het is ook weer niet te licht. Het pakt essentiële onderwerpen aan en er wordt niet om spannende onderwerpen heengedraaid.
  • Natuurlijk biedt het volgen van een cursus geen garantie op een goede relatie, maar de Marriage Course helpt je wel meer grip te krijgen op je relatie.

Voor wie?

De Marriage Course is voor ieder stel dat wil samenwerken aan en investeren in hun relatie. Het maakt niet uit of je pas getrouwd of meer dan dertig jaar getrouwd bent. Als je al een sterk huwelijk hebt, zal deze cursus je helpen je relatie verder te verbeteren.
Het kan ook zijn dat je voor een nieuwe uitdaging in je huwelijk staat, bijvoorbeeld de geboorte van een kind, een verandering in carrière, verdriet waarmee een van de twee geconfronteerd wordt, “lastige” pubers, enzovoort. Het is goed om daar samen mee aan de slag te gaan en deze cursus helpt je daarbij.

Wanneer?

De cursus vindt plaats op D.V. maandagavond 11, 18 en 25 september, 9 en 30 oktober, 13 en 27 november. 

Locatie:

Natuurmuseum “De Wielewaal”.  Het cursusgeld bedraagt 150 euro (per echtpaar, inclusief diner en cursusmateriaal) en er is een mogelijkheid om in drie termijnen  te betalen. 

De Marriage Course in Schoonhoven is een initiatief van de werkgroep ‘Ontmoeting met Vrouwen’ en richt zich op een breed publiek. Voor meer informatie of aanmelding kunt u mailen naar  marriagecourseschoonhoven@gmail.com  of bellen met Anja de Pater, telefoon 0182 38 65 68