Met open handen

De kindernevendienst gaat in de Veertigdagentijd en met Pasen aan de slag met het thema ‘Met Open Handen‘.

Je kunt je handen openen om te delen, om te ontvangen, om te begroeten en nog veel meer. Met de kinderen staan we stil bij de verschillende betekenissen die open handen kunnen hebben. Dat doen we aan de hand van posters waarop een verhaal verteld wordt over Eef. Deze posters zullen in de kerk worden getoond en vormen een verhaal.

Elke week komt er een nieuwe plaat bij, waardoor steeds meer van het verhaal in beeld wordt gebracht. Het verhaal gaat over Eef, een meisje dat helemaal alleen met de trein naar opa en oma gaat.

Hoewel… als je goed kijkt, zie je dat ze niet helemaal alleen is. Haar opa zit ook in de trein, maar hij verkleedt zich zodat ze hem niet herkent. Als wij op weg gaan naar Pasen, lijken we een beetje op Eef. We zijn onderweg, we weten nog niet precies wat we onderweg zullen meemaken.

Maar als we goed kijken, zien we dat er steeds al iets van Pasen te zien is. We gaan op weg gaan naar het feest van het nieuwe leven, maar dat leven gaat ook steeds al een beetje met ons mee. Wie zijn handen opent, krijgt daar iets van te zien.

Leiding Kindernevendienst