Nieuwe cantor

In 2020 heeft Tilly Koetsier afscheid genomen als cantrix van De Cantorij van onze Hoeksteengemeente. De werving van een opvolg(st)er heeft in verband met corona enige tijd op zich laten wachten.

In november 2021 hebben wij u via de zondagsbrief geïnformeerd over de gewenste doorstart van De Cantorij. Enkele cantorijleden zijn, met hulp van oud cantrix Cobi Kromhout-van der Meer, op zoek gegaan naar een nieuwe cantor die De Cantorij op een frisse en professionele manier wil en kan leiden. Het doel is de traditionele kerkmuziek, liturgische gezangen en meer klassiek repertoire in onze Hoeksteen te laten blijven klinken.

Wij zijn heel blij u te kunnen melden dat we erin zijn geslaagd een enthousiaste geschoolde amateur kerkmusicus te vinden in de persoon van Jeanita van Eijsden uit Hendrik-Ido-Ambacht.
Nadat Jeanita een proefrepetitie had geleid, waren we het er al snel over eens dat zij beschikt over de kwaliteiten die wij zoeken.De Cantorij heeft op 16 maart jl. onder leiding van Jeanita haar repetities hervat.
Op 17 april (Eerste Paasdag) heeft u De Cantorij weer voor het eerst sinds 9 februari 2020 kunnen horen. We hopen dat er nog vele malen zullen volgen.

Jeanita van Eijsden ondertekent haar contract

te Schoonhoven en Willige Langerak