Reiservaring … deel 2

Hallo allen,

zo dadelijk vertrekken we voor 4 dagen naar de regio Busia om twee kerken te bouwen. In het westen van Kenia.
Daar hebben we geen internet, daarom nu onze ervaringen van afgelopen dagen. Dit keer door iemand anders geschreven.

Een volgend deel kun je waarschijnlijk volgend weekeinde verwachten.

Reiservaring 25 juli 2015

Zaterdag de 25ste zijn we bij de kerkenfabriek van dhr. en mevr. Pedersen geweest. Zij komen oorspronkelijk uit Denemarken en zijn meer dan 20 jaar geleden in Kenia komen wonen om hier kerken te bouwen. Mevr. Pedersen heette ons welkom in hun huis en heeft hun verhaal verteld hoe zij in Kenia terecht zijn gekomen. Het was een indrukwekkend verhaal waarin ze vertelde dat God hen door middel van tekenen echt naar Kenia had geleid. Ze had zelf al vanaf haar 14de het idee dat ze naar Afrika zou gaan. Ook hebben ze veel tegenslagen meegemaakt, maar God voorzag altijd weer, bijvoorbeeld in geld wat ze hard nodig hadden om hun bedrijf en eigen leven daar op te starten. Daarna hebben we een rondleiding gehad in de fabriek. Vooral voor de bouwvakkers onder ons was dit erg interessant. Tijdens de rondleiding vertelde mevr. Pedersen dat ze werden benaderd door een onbekende man uit Denemarken die hen vroeg of ze nog een wens hadden. Ze gaven aan dat ze graag machines zouden willen, maar dat dit wel veel te duur zou zijn. Toch kregen ze geld hiervoor van deze man. Toen ze deze man opzochten in Denemarken bleek dat hij heel eenvoudig leefde in een eenkamerwoning waarmee hij veel geld uitspaarde en dat gaf aan goede doelen. Weer een mooi teken van Gods leiding!

Hierna gingen we naar de school, Annaland, waar we lokalen bij gaan bouwen. We gingen kijken hoe het ervoor staat en wat wij straks moeten gaan doen. Voor de mensen die 4 jaar geleden de bestaande lokalen hebben gebouwd was het heel leuk om dit weer terug te zien.

Zondag 26 juli 2015

Vandaag is het zondag en zijn we op bezoek geweest bij een kerkdienst in Eldoret. Naar Keniaanse gewoonten begon deze dienst 3 kwartier later dan gepland. We werden welkom geheten, stelden ons persoonlijk voor en we zongen 2 liederen voor hen. Ook waren in deze kerkdienst de kinderen van de dovenschool aanwezig die ook een lied voor ons ‘zongen’ door middel van gebaren. Bijzonder om te zien hoe zij de kerk openstellen voor deze kinderen. Ook mochten we na de kerkdienst deze school bezoeken.

’s Middags hebben we met elkaar de hulpkoffers uitgepakt en verdeeld in zakken om mee te nemen naar verschillende plekken. Het streven was om dit binnen 30 minuten te volbrengen en onder leiding van onze meester Marco hebben we dit binnen 38 minuten gered J. De rest van de middag brachten we door met slapen, voetballen, trolleys inpakken voor de komende dagen en spelletjes.

Groetsels,
Marco