Reiservaring … de finale

Reiservaring 3 augustus 2015 t/m 12 augustus 2015

De week van maandag 3 augustus stond geheel in het teken van de bouw van de Annaland School. Daar werden, samen met een aantal Kenianen, 3 klaslokalen en een kantoortje aangebouwd. Elke dag is een deel van de groep gaan bouwen en een ander deel van de groep heeft een culturele activiteit gedaan. De fundering en de hoeksteen waren het weekend ervoor al gelegd. Zo startte de bouw van de school met Christus Jezus zelf als Hoeksteen. “Vanuit Hem groeit het hele gebouw, steen voor steen, uit tot een tempel die gewijd is aan hem, de Heer.”

In deze wetenschap konden elke dag 5 nieuwe lagen stenen gelegd worden. Daarna de ramen en deuren erin en de gordingen omhoog. De laatste dagen konden de golfplaten en de dakgoot gelegd worden. De dakgoot werd zo gelegd dat zo goed als al het regenwater opgevangen kan worden. Dit kan namelijk voor bijna alles nog gebruikt worden.

Tussendoor heeft een deel van de groep een ziekenhuis bezocht en bekeken hoe met minder middelen toch levens gered kunnen worden. Twee verschillende groepen zijn naar een jeugdgevangenis geweest om te ontdekken hoe jongeren die van de straat geplukt worden een voorarrest uitzitten, terwijl tegelijkertijd de rechtszaken lopen en al een plan wordt uitgedacht om de jongeren terug in de samenleving te krijgen.

Bij sommige jongeren lukt dit, maar ook goed zichtbaar werd daar dat er toch weinig tijd, zorg en aandacht aan de jongeren zelf besteed wordt, waardoor de situatie daar voor ons ondraaglijk leek. We waren blij en opgelucht na anderhalf uur de gevangenis uit te kunnen lopen. We bidden dat alle jongeren die we daar gezien hebben ook ooit de gevangenis uit kunnen lopen, zoals wij dat deden, op weg naar een betere plek.

Als groep hebben we ook meer ontspannen activiteiten gehad. Een bezoek aan een waterval brak de dag en er is een privéziekenhuis bezocht, dat met een westerse mentaliteit al heel wat bereikt had.
Aan het einde van de week hebben Noa en Dinand van Roest de school officieel geopend en hebben we samen met de leerkrachten en leerlingen van de school gezongen en gedanst. Het lied ‘Soon and very soon’ werd door de directeur van de school gedirigeerd. In de vreugde van de Heer en de wetenschap dat we elkaar ooit weer terug zullen zien, namen we afscheid en begon onze eigen driedaagse vakantie.

Woensdagavond 12 augustus zijn we veilig geland en werden we bij ‘De Ark’ opgewacht door familie, vrienden en kennissen, ook onze eigen predikant Chris Koole was daar, net als bij het uitzwaaimoment, bij. We danken God voor de mooie (levens) ervaringen die Hij ons gaf en weten ons gezegend door Zijn leiding tijdens onze reis. Ook is er een grote dank uit te spreken naar de gemeenten in Schoonhoven en omstreken voor alle gebeden.
Het was een top-reis !!

Vriendelijke groet,
Marco Loef