Rommelmarkt met kunst in De Hoeksteen

Zaterdag 7 november wordt in De Hoeksteen weer de jaarlijks terugkerende rommelmarkt gehouden. In een bazaarachtige ambiance zullen curiosa, antiek, boeken, speelgoed en gebruiksartikelen worden gepresenteerd. Versgebakken oliebollen en het Hoeksteenrestaurant doen de inwendige mens niet vergeten en de frisse bloemenkraam en fantasievolle creakraam bieden voldoende waar om de gezellige sfeer vervolgens mee naar huis te nemen.

Aquarel van Gerrit Neven als hoofdprijs superloterij

“Gezicht op de Lek bij Bergambacht” is de bijzondere hoofdprijs van de aan de rommelmarkt verbonden superloterij. De maker ervan, gemeentelid en kunstenaar Gerrit Neven, stelt dit prachtige aquarel belangeloos ter beschikking. Neven woont en werkt in het rivierengebied van Hollands midden en is aan dit gebied verknocht. Zijn passie is het wijde landschap te vertalen naar het vlak met zijn begrenzing. Uit liefde en als eerbewijs aan het geziene. Zijn missie is de aanschouwers van zijn werk de ruimtelijkheid van het landschap te laten ervaren binnen de beslotenheid van hun huizen.
Loten à € 15,00 per stuk met vijf kansnummers elk zijn te bestellen in de hal van De Hoeksteen na de ochtenddiensten op 25 oktober en 1 november en telefonisch via 0182-384161. Aan het eind van de markt zal het rad van avontuur aangeven wie de gelukkige winnaar is van het waardevolle kunstwerk.

Opbrengst

Naast het werk in de Hoeksteengemeente zal een kwart van de dagopbrengst van de rommelmarkt ten goede komen aan het diaconale project Vriendenkring Marks. Deze vriendenkring is in 1995 ontstaan uit het partnerschap dat de Hoeksteengemeente met de Sternkirchengemeinde in Potsdam in Duitsland heeft. Vriendenkring Marks stelt zich ten doel om de Evangelisch-Lutherse Gemeente in het Russische Marks op pastoraal en diaconaal gebied te ondersteunen.

De rommelmarkt is geopend van 09.30 – 16.00 uur.