Ruth Van Graf tot Wieg….

Het bruist op woensdagavond van de activiteiten in De Hoeksteen. Opgewonden stemmen, gelach, gepraat, muziek, zang en vooral veel plezier. Hier en daar rode blossen en zweethanden.
spelers-ruthHet zijn de mensen van de musical Ruth die elke woensdag samen komen om te oefenen. Een hele kluif hebben ze eraan. En niet alleen de spelers, zangers en de regisseur maar ook de mensen achter de schermen zoals decorbouwers, naaisters en ontwerpers van de kleding.

Want geloof maar dat er veel bij komt kijken.

‘Ruth, van wieg tot graf’ is de vierde musical die opgevoerd wordt door leden van de Hoeksteen. De eerste, Esther, is al weer 15 jaar geleden opgevoerd, daarna Saul en als laatste Paulus. Ruth wordt opgevoerd in april 2015.

Ruth is een verhaal van hoop. Het handelt over twee sterke vrouwen, de Judese Noömi en de Moabitische Ruth, die elkaar door alles heen trouw zijn. In hun trouw schuilt de hoop voor de toekomst.

Na veel verwikkelingen trouwt Ruth met Boaz. Zij krijgen een kind, Obed. Dit kind wordt de vader van Isaï, die vader wordt van de door God gekozen koning David. Uit dit geslacht wordt uiteindelijk Jezus geboren. In het verhaal van Ruth, zien we overeenkomsten met de huidige tijd: Ruth moest vluchten uit haar eigen land, overleven in crisistijden.

Ze was vreemdeling. Hoe gingen zij daar mee om en hoe gaan wij daar- mee om?

Bij een professionele musical hoort ook een echt logo. Sjaak Joosse heeft er weer iets moois van gemaakt.

Over het logo vertelt Sjaak: “De doorlopende lijn symboliseert de levens- weg. Het is alleen tegendraads omdat het dik begint en dun eindigt. De basisvorm is strak, meetkundig, hoekig en kil. De vormgeving heeft associaties met de vorm van een graf en grafzerk. Naar boven toe wordt de lijn dunner en organischer, minder strak, minder kil. De kruisvorm (het graf, maar ook opstanding) verandert in een zachte, ronde vorm die associeert met de vorm van een wieg. Nieuw leven, nieuw begin, PASEN.