Ga met God

Standpunt P.G. De Hoeksteen over de Nashville Verklaring

De Protestantse Gemeente De Hoeksteen te Schoonhoven en Willige Langerak, lid van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), neemt nadrukkelijk afstand van de door een groep orthodoxe protestantse predikanten ondertekende Amerikaanse ‘Nashville Verklaring’ over huwelijk en seksualiteit. In 14 artikelen wordt het huwelijk hierin op grond van een interpretatie van de Bijbel omschreven als een ‘levenslange verbondsrelatie tussen één man en één vrouw’ en worden homoseksuele relaties en transgenderisme (LHBT) afgewezen.
Wij menen dat deze verklaring geen recht doet aan de kern waar het in het evangelie om gaat: de liefde van Christus voor de mens. De verklaring doet daarmee onrecht aan de geaardheid van mensen van wie de ondertekenaars de levensvorm afwijzen. 

Namens de kerkenraad van P.G. De Hoeksteen te Schoonhoven en Willige Langerak,

Schoonhoven, 8 januari 2019
Bert Poot, preses

Extra informatie: PG De Hoeksteen is aangesloten bij De Wijdekerk. Dit samenwerkingsverband van kerken, laat zien hoe LHBT’ers en andere betrokkenen hun gemeente ervaren. Momenteel zijn er in Nederland ongeveer 250 kerken bij dit initiatief aangesloten. (zie: www.wijdekerk.nl)

2 gedachten over “Standpunt P.G. De Hoeksteen over de Nashville Verklaring”

  1. Van harte eens met het bericht van de kerkenraad.
    N.H.H. Blanken-Leuvenink

Reacties zijn gesloten.