Terugblik ‘Zin in wandelen’

Herfstwandeling 1 oktober

Bløf – Vreemde Wegen
Als ik rond zou zwerven over mistige velden in een te dunne jas
Zou je me vinden? Zou je me dan vinden?

En als ik kwijt zou raken in razend snelle dagen met een jagende pas
Zou je me vinden? Zou je me ooit vinden?

Vreemde wegen brachten me tot hier en straks nog verder en verder en verder van huis
Maar het antwoord is ja Jij zou me vinden

Als ik je zou roepen in verwarrende tijden bij een snijdende wind
Zou je me vinden? Zou je me dan vinden?

En als ik weg zou kruipen om er niet te hoeven zijn als een dier of als een kind
Zou je me vinden? Zou je me ooit vinden?

Vreemde wegen brachten me tot hier
En straks nog verder en verder en verder van huis
Maar jij zal me vinden


Als je met iemand wandelt, ontstaan vaak op bijzondere wijze gesprekken, omdat je elkaar minder aankijkt, maar moet kijken op het pad dat je loopt. De bomen, de bloemen, de vogels en alles wat je onderweg tegenkomt beïnvloedt mede het gesprek en geeft soms op heel verrassende wijze richting….
Zo samen wandelend loopt er soms een derde mee voor je gevoel….is dat God of is het Jezus, zoals de Emmaüsgangers het achteraf voelden. Die derde persoon, die vroeg alles te vertellen wat hen na de kruisdood van Jezus zo verdrietig, bang en verdwaald deed voelen en die ze pas thuis aan tafel herkenden! Daar gingen hun ogen open! Een wonderlijk verhaal, dat we God of Jezus meestal pas later herkennen in ons leven. Hoe is dit voor jou: is God een toevallige voorbijganger, die af en toe een stukje meeloopt in het leven: in de vorm van personen, kansen en inzichten en achteraf herkenbaar?


Tijdens de herfstwandeling hebben we bij de bovenstaande teksten stilgestaan op een strandje aan de Lek. We hebben geluisterd , gemijmerd en lekker koffie gedronken.
Het was een mooi moment wat we met elkaar deelden.
De ochtend hebben we afgerond met een heerlijke kop soep in “De Hoeksteen”.

Was u / jij er niet bij en wilt u ook een wandeling met ons mee beleven?
De volgende staat gepland op zaterdag 14 Januari 2017.