Tijd voor Advent – Tijd voor Kerst

Tijd is een bijzonder begrip… fijn dat je de tijd hebt om te spelen en leuke dingen te doen, en tijd omdat je soms gewoon iets moet doen. Als je steeds groter wordt en ouder zul je het wel merken dat er overal een tijd voor is… vraag het maar eens aan je papa of mama, ze zullen het vast wel herkennen.

In de adventsperiode gaat we mooie adventsverhalen horen, verhalen die je misschien weleens eerder hebt gehoord, maar we weer een beetje anders over nadenken. We horen over Zacherias en Elisabeth die een tijd krijgen van verwachten, we horen over dat Maria een aankondiging krijgt, bij Maria is een tijd van luisteren, en later gaat Maria op bezoek bij Elisabeth en Zacherias – een tijd om op weg te gaan. Als Zacherias niet kan praten, maar later een jubelzang kan zingen, is het een tijd van zingen, en met Kerstmis is ‘het Tijd voor het Licht als de Engel bij de herders’ komt.

Met advent vinden we het ook erg leuk om met alle kinderen aan iets moois te werken gedurende deze 4 weken. We zullen werken aan een mooie klok die symbool staat voor de tijd, en die we op een mooie manier zullen gaan versieren!! Met Kerstmis mag iedereen de klok mee naar huis nemen. Kom je ook naar de kindernevendienst? We kijken uit naar een mooie adventsperiode met elkaar!

En we hebben ook nieuws over het kinderkerstfeest:

Op zaterdag 19 december viert de kindernevendienst weer hun jaarlijkse kinderkerstfeest. Tijdens het kinderkerstfeest wordt de musical “De herberg zit vol” uitgevoerd.

De herberg zit veel te vol! Sinds de keizer uit Rome heeft bevolen dat iedereen zich moet laten inschrijven, is de kleine herberg tot de nok toe gevuld. Herbergier Nathan weet er geen raad mee. Ondertussen vinden Jozef en zwangere Maria een plekje in de stal. Als uitgelaten herders aan Nathan verhalen vertellen over engelen en de geboorte van een koningskind, wil hij dat afdoen als onzin. Maar dan komen er drie wijze mannen uit het oosten in de herberg en schijnt er een fonkelende ster boven de stal. Zal Nathan een kijkje in de stal durven nemen?

Op 19 december om 19.00 uur is iedereen welkom in De Hoeksteen om daar achter te komen. Er is oppas voor de allerkleinsten.

Groetjes van de Advent- en Musicalcommissie van de kindernevendienst.