We mogen weer naar de kerk!

​Vanaf 1 juli worden er weer kerkdiensten gehouden met maximaal 100 gemeenteleden. De PKN (landelijk) heeft in hoofdlijnen aangegeven wat wel en niet mag/moet. Tijdens een recente vergadering van de kerkenraad is er een uitgebreid gebruiksplan voor ons kerkgebouw vastgesteld. In de Samen van juli/augustus leest u daar alles over. Vooruitlopend op de uitgebreide informatie – die u ook volgende week op de website aantreft – zijn enkele van de belangrijkste punten:

  • De kerkzaal wordt ingericht rekening houdend met de inmiddels bekende afstand van anderhalve meter.
  • Kerkgangers mogen niet verkouden of andere ziekteverschijnselen hebben.
  • Reservering in de week voor de zondagse dienst verplicht.
  • Zingen is niet toegestaan
  • Geen kindernevendienst en crèche
  • Geen koffiedrinken na afloop

Natuurlijk is het heel fijn weer in De Hoeksteen voor een kerkdienst samen te komen. Wat ook de kerkenraad echter heel spijtig vindt, is dat er niet gezongen mag worden. De PKN adviseert ons nadrukkelijk niet te zingen en dit op basis van kennis van deskundigen. Het RIVM geeft namelijk het dringende advies om niet te zingen. Het RIVM heeft het vermoeden dat zingen een grote bron van besmetting is. Zodra mocht blijken dat het toch minder zorgelijk is, zullen we per de eerstvolgende zondag weer gaan zingen tot eer van onze God. Nog even geduld dus. Ook in de dienst waarin we afscheid nemen van enkele kinderen van de kindernevendienst wordt niet gezongen. Gelukkig hebben we creatieve organisten/pianisten en zijn filmpjes op YouTube ook goed bruikbaar.

Bekijk HIER het gebruiksplan voor De Hoeksteen.

Een gedachte over “We mogen weer naar de kerk!”

  1. Samen zingen is, volgens mij, de basis van het samenkomen van de gemeente op Zondag in de kerk. Daar draait het om. Het is het ”OPGAAN VAN DE GEMEENTE; DE LOFPRIJZING AAN DE HEILIGE. Zolang er niet gezongen mag worden is het voor mij een surrogate samenkomst. Jammer,maar dan blijf ik thuis voor de T.V. Jammer. Theo Voorrips

Reacties zijn gesloten.