Write for rights

Amnesty International
Schrijf een brief. Verander een Leven.

Ieder jaar rond 10 december houdt Amnesty International de actie Write for Rights. Daarmee komt Amnesty in actie voor mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of om wie ze zijn. Honderdduizenden brieven worden naar koningen, ministers en presidenten gestuurd met de vraag een einde te maken aan onrecht. Ieder jaar levert dat succes op. Activisten komen vrij, discriminatie stopt, daders worden berecht.

Hoe kun je meedoen? Er zijn allerlei manieren om mee te doen aan Write for Rights. Zo kun je zelf thuis brieven schrijven, alleen of samen met je vrienden en/of huisgenoten. Hiervoor hebben we een gratis thuisschrijfpakket. In het pakket vind je alles wat je nodig hebt: uitleg over de actie en de mensen voor wie we schrijven, 10 voorbeeldbrieven en natuurlijk pen en papier.
Heb je minder tijd maar wil je wel graag meedoen met Write for Rights, doe dan mee met de online actie. www.amnesty.nl/ write-for-rights. De hele maand december onderteken je op onze website heel eenvoudig brieven. Amnesty regelt daarna de verzending voor jou. Zo draagt jouw online brief dus ook echt bij aan de postzakken vol brieven waarmee we autoriteiten onder druk zetten. Snel én effectief.

In onze kerk zijn er op 11 december na de ochtenddienst weer mensen van de werkgroep Amnesty Krimpenerwaard-Oost om de actie Write for Rights te ondersteunen. Je kunt een thuisschrijfpakket meenemen, maar ook brieven ondertekenen.

Wil je graag een thuisschrijfpakket, maar ben je niet in de kerk op 11 december neem dan contact op met:
Lianne Vreugdenhil, 0182-385063 of 06-33109487 of liannevreugdenhil@a-r-zijderlaan

te Schoonhoven en Willige Langerak