Zondagsnieuws 11 december 2016

Ochtenddienst: ds. Chris Koole Matteüs 11:2-11
Avonddienst: ds. Hanneke Ouwerkerk m.m.v. de Hoeksteenband Lucas 1: 26-38

Ochtenddienst:

Aanvangslied: Bij wie Hem vrezen (NLB 85: 3 en 4); aandacht voor bloemschikking; Nu daagt het (NLB 444); moment met kinderen; lichtliedje 2; eerste schriftlezing: Jakobus 5:7-10; psalm: Laat ons nu vrolijk zingen (NLB 146a:1); tweede schriftlezing: Matteüs 11:2-11; acclamatie; na verkondiging: Hoe zal ik (NLB 441:1 en 10); adventsprojectlied: refrein en couplet 3; wegleggen gedenksteentje; slotlied: Het liefste lied nr 57 (Zie, als ko-ning zal Hij)

Avonddienst: thema: Wees niet bang

LvdK Gez. 125, O kom, o kom, Immanuël: 1, 2, 5; welkom, bemoediging en groet; NLB 433 Kom tot ons, de wereld wacht: 1, 3, 4, 5; OPW 539 – Kom, nu is de tijd; schriftlezing: Lucas 1: 26-38; OPW 526 – Goed nieuws; na de verkondiging Sela – Magnificat; tijdens de collecte Mary did you know; slotlied: NLB 442: Op u, mijn Heiland, blijf ik hopen; toegift Sela – Kom, vier het feest met mij

Bij de liturgische schikking:

Op de derde adventszondag breekt het licht van Gods koninkrijk door. We zien de lelie bloeien en het water dat leven geeft, midden tussen de stenen van de woestijn. We zien…. al is het maar voor even.

Dromen van vrede
De wereld omgekeerd
Een nieuw begin
Puur bloeit de lelie
voor wie het ziet
Gods rijk breekt door het donker

Goede God,
Versterk in ons de hoop dat het kan
De wereld omgekeerd!

 • De gemeentekaars, de drie adventskaarsen en het lantaarntje worden vanmorgen aangestoken door Suus Uithol. Zij zal ook het gedichtje voor Derde Advent voordragen.
 • Tijdens de ochtenddienst is er kindernevendienst voor de groepen 1, 2 en 3.
 • Collectes: 1. De Hoeksteen; 2. Diaconie.

Bloemengroet

Op deze zondag gaat een bloemengroet vanuit onze gemeente naar dhr. Jaap Knoop (Kon. Julianastraat 1, 2871 TE). De tweede is bestemd voor mevr Linda Traast-de Lange (Archimedesstraat 3, 2871 XH).

Opgenomen

Dhr Henk de Jong (Voltastraat 66, 2871 ZP) verblijft tijdelijk in zorgcentrum De Hanepraij, afd De Lantaarn app. 4, Fluwelensingel 110, Gouda.

Overleden

Op 2 december overleed dhr Jacobus Abraham (Ko) Guiran in de leeftijd van 94 jaar. Hij was sinds 10 april jl. weduwnaar van Johanna Maria Guiran-Buijs. Afgelopen donderdag had de uitvaart plaats in de IJsselhof te Gouda. Wat blijft, is de liefde.

Thuisgekomen

Uit het ziekenhuis is thuisgekomen Ton Versteeg (Groene Singel 35, 2871 TC), die vorige week vanwege een infectie werd opgenomen. Hij is nu thuis om te herstellen. Toby Smits (Achterwetering 3, 2871 RK) is na een val uit het klimrek opgenomen geweest, vanwege een dubbele breuk in zijn pols. Hij heeft een ingreep ondergaan en is ondertussen weer thuis. We wensen hen beiden een goed herstel toe!

Themadienst: Wees niet bang

Vanavond zingen we met elkaar o.l.v. de Hoeksteenband prachtige Advents- en Opwekkingsliederen. We le-zen uit Lucas 1: 26-38, de aankondiging van de engel aan Maria, waarin hij tot haar zegt: ‘Wees niet bang.’ Rond dat thema komen wij samen om 18.30 uur in de Hoeksteen, voorganger is ds. Hanneke Ouwerkerk. Heel welkom weer!

Oliebollen en appelbeignets

Vanochtend na de dienst heeft u in de hal de mogelijkheid uw oliebollen met krenten en rozijnen en heerlijke appelbeignets voor komend Oud en Nieuw te bestellen. Ook is het mogelijk een bedrag te doneren waarvan gebakken kan worden voor klanten van Voedselbank Krimpenerwaard. Een bestelling plaatsen is ook mogelijk via de website http://www.pg-dehoeksteen.nl/oliebollen/ of door te bellen naar Jan Roos (0182-384161). Op oudejaarsdag tussen 11.00 en 13.00 uur kunt u uw bestelling afhalen in De Hoeksteen. Warm aanbevolen!

Ouderenmiddag

Elke derde donderdag van de maand wordt in De Hoeksteen een ouderenmiddag georganiseerd.
Aanstaande donderdag is het dus weer zover.
Contactpersoon: Jozien Hoogeweij, tel. 383396.

“De ster van je dromen”

De kindernevendienst viert op zaterdagavond 17 december om 19.00 uur hun jaarlijkse kinderkerstfeest. Dit jaar zal de musical “De ster van je dromen” worden uitgevoerd. Drie kinderen vragen zich af wat het kerstver-haal nog te vertellen heeft. Oud nieuws of actueel? Ze besluiten de drie wijzen te gaan spelen, die dit keer niet uit het oosten komen, maar uit drie verschillende delen van de wereld.
Uiteindelijk ontmoeten de drie wijzen elkaar in Jeruzalem. Vinden ze de ster van hun dromen? Nieuwsgierig geworden? Iedereen is van harte welkom in De Hoeksteen. Er is oppas voor de allerkleinsten.

Matinee Kerstconcert

Volgende week zondag 18 december verzorgen de alt Marleen Goethals, fluitiste Marilou Krouwel en organist/pianist Jaap den Besten het jaarlijkse Matinee Kerstconcert hier in De Hoeksteen. Het muzikale drietal heeft weer een gevarieerd programma weten samen te stellen van traditionele Engelse Christmas Carols, Negro Spirituals en klassiek romantische kerstliederen waaronder het Ave Maria van Charles Gounod en het bekende Panis Angelicus van Cesar Franck. In de sfeervol aangeklede kerkzaal zullen de vocale werken worden afgewisseld met instrumentale intermezzi. Het concert begint om 15.00 uur en de toegang is vrij.

Protestantse Gemeente De Hoeksteen
is op zoek naar tijdelijke
MEDEWERKERS m/v

Gedurende de periode van 22 januari tot en met 5 februari 2017.
Aard van de werkzaamheden: het bezorgen van ongeveer 25 enveloppen actie Kerkbalans aan het begin – en het ophalen van de antwoordenveloppen aan het einde van genoemde peri-ode.
Functieomvang: Ongeveer 3 uur
Beloning: Koffie met gebak op 11 februari en heel veel dank.

U kunt zich aanmelden voor deze functie bij:
Gert Zwijnenburg, tel.0348 553485
of via e-mailadres: gzwijnenburg@planet.nl

Agenda

 • Zondag 11 december 18+ avond met als thema “muziek” in De Hoeksteen.
  Om 20:00 staat de koffie/thee met wat lekkers klaar.
 • Maandag 12 december GGG is een week uitgesteld
 • Maandag 12 december Verdiepingscursus, Tapuitstraat 19
 • Dinsdag 13 december GGG fam. In ‘t Veld, Zeemanhof 6 (groep van Karen en Eelco)
 • Dinsdag 13 december GGG fam. Van den Ouden, Ambachtsstraat 36 (groep Joep en Annemarie)
 • Dinsdag 13 december 19.30 en 20.15 uur: Catechisatie in De Hoeksteen
 • Woensdag 14 december 20.00 uur: Repetitie gelegenheidskerstkoor
 • Woensdag 14 december Vergadering wijkteam 5
 • Donderdag 15 december 14.30 uur: Ouderenmiddag in De Hoeksteen
 • Donderdag 15 december 19.30 uur: Kerstviering WelThuis Borchleen
 • Vrijdag 16 december 12.30 uur: Kerstviering de Bovenberghe
 • Vrijdag 16 december Solid Friends
 • Zaterdag 17 december 19.00 uur: Kinderkerstfeest in De Hoeksteen. Musical “De ster van je dromen”
 • Zondag 18 december 10.00 uur: Jeugdkerk