ZWO

Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking

De ZWO-commissie heeft zich als doel gesteld om iedereen binnen De Hoeksteengemeente bewust te maken van de probleemgebieden aangaande Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking en de gemeente te activeren om daadwerkelijk een bijdrage te leveren aan de oplossing van de problemen daar.

De commissie wil dit doen vanuit de opdracht: “… en gij zult Mijn getuigen zijn…” (Hand. 1: 8). De manieren waarop de ZWO-commissie dit doel wil bereiken zijn divers, zoals:

• organiseren van Zendings- en Werelddiaconaatzondagen;
  • geven van informatie via de website en stukjes in het kerkblad;
  • organiseren van informatiebijeenkomsten;
  • sparen van postzegels en kaarten;
  • verspreiding van foldermateriaal, ophangen van posters etc. van Kerk in Actie;
  • Paasgroetenkaartenactie voor gevangenen;
  • steunen van projecten om onze doelstelling duidelijk zichtbaar te laten zijn.

Daarnaast zamelt de commissie ook geld in voor het eigen project en andere goede doelen. Dit geld wordt bijeengebracht via:

• collectes;
  • giften;
  • acties, zoals het verkopen van perkplanten, zendingskalenders en paaseitjes;
  • zendingsbus.

Wanneer u meer wilt weten over het werk van de ZWO-commissie, kunt u altijd contact opnemen.

Uw suggesties, hulp en/of opmerkingen zijn van harte welkom.
Contactadres: Diana Zwijnenburg, te Lopik. tel. 06-31958196.
Penningmeester: Grieta Rijnsburger, Madame Curiehof 8, tel. 385996.
Ons banknummer is: NL96 INGB 0007 369 322 t.n.v. Penn. ZWO-commissie te Schoonhoven.

Project ‘Kansen voor Kinderen in Kenia’ van ‘Blessed Generation Nederland’

Begin 2013 zijn we gestart met de financiële ondersteuning van het project van de stichting ‘Blessed Generation’ in Kenia. Deze stichting bestaat sinds 2000 toen Ria Fennema de leiding van een weeshuis in Ruiru (Kenia) op zich nam. Een aantal jaren later voegde haar man, Fester Medendorp, zich bij haar. Inmiddels hebben ze de verantwoordelijkheid over drie weeshuizen: naast het weeshuis in Ruiru is er in de kustplaats Malindi een weeshuis gestart en begin 2008 een weeshuis in west-Kenia, in Nyamira. Op de weeshuizen worden diverse schoolopleidingen en projecten voor de weeskinderen en de lokale bevolking aangeboden.
Blessed Generation Nederland werkt volledig met vrijwilligers en heeft geen kantoren, dure managers of geldverslindende reclamecampagnes. Het geld komt dus in z’n geheel bij de kinderen terecht.
Samen met de kinderen van de kindernevendienst, die sparen voor muskietennetten, zet de ZWO zich een aantal jaren hiervoor in.

Blessed Generation is een eigen High School gestart: een ‘droomschool’. Het weeshuis in Ruiru, vlakbij Nairobi, is omgebouwd tot een huis voor de middelbare scholieren en de bijbehorende lagere school is veranderd in een highschool. Een school die aansluit op de wereld van nu.

De ‘droomschool’ is (juni 2015) alweer een aantal maanden open. Er is hard gewerkt. Topschaatser Bob de Jong bleek ook een ‘topbouwer’, want hij heeft samen met zijn vader meegeholpen met de bouw en heeft de officiële opening van de school verricht. De school heeft een complete metamorfose ondergaan. De twee voormalige kleuterlokalen zijn nu een schei- en natuurkundelaboratorium. De slaapzalen hebben een opknapbeurt gekregen en de eetzaal is een leerplein geworden. Er moest ook van alles gekocht worden, zoals (sport)schoenen. Het egaliseren van het voetbalveld was een lastige klus met de rotsachtige grond in Ruiru.

Dit was de binnenkant van de eetzaal.
De twee voormalige kleuterlokalen zijn nu een schei- en natuurkundelaboratorium

Lokaal 1

Zijn ze er nu dan? Nee, nog lang niet, maar de school moest open. Het was onhaalbaar om de kinderen nog langer naar een internaat middelbareschool te laten gaan. Daarom is gekozen voor een noodplan: de renovatie van de huidige gebouwen. Binnen dit noodplan is al veel gerealiseerd, maar wanneer je even een kijkje in de keuken en de douches neemt, zie je dat er nog een lange weg te gaan is…

Keuken.

Meer informatie hierover kunt u vinden op de site van ‘Blessed Generation Nederland’ www.blessedgeneration.nl.

Een gedachte over “ZWO”

Reacties zijn gesloten.