Agnes Gooijer-Snel

Mijn naam is Agnes Gooijer-Snel, ik ben 40 jaar, en getrouwd met Aaldert Gooijer. We zijn gezegend met drie kinderen: Esther van tien, Ruben van zeven en Mirjam van vijf. Ze maken het alle drie goed, daar zijn we dankbaar om. We wonen in de pastorie in Berkel en Rodenrijs waar Aaldert één van de twee fulltime predikanten is van de Dorpskerkgemeente.

De afgelopen viereneenhalf jaar ben ik als “bijstand in het pastoraat” werkzaam geweest in de Domkerkgemeente in De Lier. De Lier is een dorp in het Westland met ongeveer hetzelfde inwoneraantal als Schoonhoven. In eerste instantie werkte ik hier twee dagen per week, maar vanaf het moment dat onze jongste naar school ging, is hier een halve dag bij gekomen.

Het mooie van werken in de kerk vind ik dat je bezig mag zijn met het evangelie van Jezus Christus én met mensen. Die combinatie spreekt me erg aan, want ik houd van allebei. Mensen boeien me enorm en ik trek graag met ze op. Ik vind het bijzonder dat ik door het werk dat ik doe vaak heel dicht bij mensen mag komen. Dat er gesproken kan worden over de meest wezenlijke zaken in het leven en dat de gesprekken een persoonlijk karakter hebben. Daar houd ik van en daar geniet ik van.

Agnes Gooijer-Snel

Ik vind het ook een groot voorrecht dat ik me in werktijd bezig mag houden met het Goede Nieuws dat we ontvangen hebben. Ik ben graag bezig met een bijbeltekst. Met vragen als: wat staat er, wat wordt er bedoeld, welke boodschap wil de schrijver overbrengen, en ook met de vraag wat die oude woorden ons hier en nu te zeggen hebben en op welke manier ze Goed Nieuws zijn voor ons.

Ik zie er erg naar uit om in jullie gemeente aan de slag te gaan. Ik heb jullie leren kennen als een hartelijke, betrokken en actieve gemeente. Ik verwacht dat ik me snel thuis zal gaan voelen bij jullie.

Ook bij jullie hoop ik verschillende werkzaamheden op te pakken. Het is in de eerste plaats de bedoeling dat ik gemiddeld eens in de twee weken voor zal gaan in de diensten. Verder hoop ik in bepaalde wijken bezoekwerk te gaan doen, met name als er sprake is van ernstige ziekte, overlijden of andere ingrijpende gebeurtenissen. Ook is er aan mij gevraagd om de komende tijd extra aandacht te besteden aan de ouderen in de gemeente en om mee te denken en te zoeken naar andere vormen in de liturgie.

Ik hoop straks in ieder geval op dinsdag en donderdag in Schoonhoven te zijn. Natuurlijk zal ik op die dagen regelmatig op pad zijn, maar mijn uitvalsbasis wordt de werkplek op de eerste verdieping van de kerk waar op dit moment door verschillende mensen nog hard aan gewerkt wordt. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat een mooie en fijne plek zal worden, en ik zie er naar uit om daar straks neer te strijken. Op vrijdag wil ik zo veel mogelijk vanuit huis gaan werken en op zondagmorgen zal ik natuurlijk ook regelmatig in jullie midden te vinden zijn.

Wat ik ten slotte vooral hoop en bid is dat het werk dat ik straks zal doen tot opbouw van de gemeente zal zijn, tot zegen voor onze stad en tot eer van onze God.

Hartelijke groet,

ds.aem.gooijersnel@pg-dehoeksteen.nl

De werkdagen van ds. Agnes Gooijer zijn dinsdag, donderdag en vrijdag. Klik hier voor meer informatie over de bereikbaarheid van onze predikanten.