YFC Krimpenerwaard

Youth For Christ Krimpenerwaard  – bericht van Priscilla van Os

Eenzaamheid, gebrek aan passende activiteiten, psychische problemen; drie grote zaken die tastbaar zijn, ook hier in de Krimpenerwaard. Daarom heeft YFC Krimpenerwaard de missie opgevat om te gaan voor jongeren. In de afgelopen maanden is een start gemaakt om diverse activiteiten voor hen te organiseren in de Krimpenerwaard.

In het achterste deel van de boerderij van familie Snoek in Stolwijk kunnen middelbare scholieren langskomen om elkaar te zien, te spreken, spelletjes te doen onder het genot van een glaasje cola en chips. Iedereen is welkom waar je ook vandaan komt en wel bij een kerk hoort of juist niet. Gedreven vanuit Gods liefde willen we met hen een relatie opbouwen. Er voor ze zijn en vragen beantwoorden.

Voor deze plek zijn we op zoek naar spelletjes. Omdat de decembermaand een feestmaand is en iedereen een verlanglijstje maakt, hebben we dat voor YFC Krimpenerwaard ook gedaan. Wellicht gunt u de jongeren ook een nieuw spel? Kijk snel op https://www.lijstje.nl/yfckrimpenerwaard. Meer informatie over deze actie is te vinden op https://krimpenerwaard.yfc.nl/cadeaumania/

Onze plannen gaan verder dan dit alleen. Zo zijn we ook bezig om een mobiele ontmoetingsplek (een omgebouwde bedrijfsbus tot camper) te laten rondrijden in Krimpen aan de Lek. Vrijwilligers zoeken op deze manier de jongeren buiten op, met de bedoeling hen ook een plek te bieden waar ze samen kunnen komen.

In Bergambacht starten we in het nieuwe jaar een inloop voor jongeren vanaf de 4e klas VO tot 23 jaar. Voorlopig nodigen we deze jongeren uit in de jeugdruimte van onze eigen kerk op vrijdag (om de week). We hopen zo een start te maken en mogelijk kunnen we dan vanzelf een ‘eigen’ ruimte gaan betrekken waar de jongeren naartoe kunnen komen. Wellicht weet u een ruimte die we zouden mogen gebruiken??? En vrijwilligers zijn ook meer dan welkom om mee te draaien of hand- en spandiensten te verrichten.

Om dit alles mogelijk te maken vragen, is er geld nodig, maar ook gebed en ondersteuning op het gebied van tijd en meedenken. Als u graag een algemene gift wilt geven aan het werk van YFC Krimpenerwaard kan dit via https://krimpenerwaard.yfc.nl/steun-ons/ (ANBI). Ook kan ik bij u langskomen om ons verhaal te vertellen en uit te leggen wat we precies aan het doen zijn en wat onze visie/ missie is.

Priscilla van Os  – YFC Krimpenerwaard                  06-57703862     https://krimpenerwaard.yfc.nl

te Schoonhoven en Willige Langerak